• 043/878-159
  • skola@os-rovisce.skole.hr

Projekt

DRVOKOD

Projekt se provodi zajedničkim radom učiteljica biologije i informatike u našoj školi. Zajedno s još nekoliko škola u županiji sudjelujemo u povezivanju biologije i informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Kroz obilazak školske okolice učenici uče determinirati vrste biljaka na ispravan znanstveni način. Izradom QR koda obilježava se svaka vrsta i na taj način omogućava se svim zainteresiranima da putem mobitela saznaju o kojem drvetu se radi.

Pogledajte naš DRVORED.

Autori programa DRVOKOD

Bernarda Musović, profesorica biologije i kemije. Aktivna u STEM području. Koristi napredne tehnologije u nastavi.  Bavi se programiranjem i uvođenjem micro:bit-a u nastavu. Polaznik je mnogih CARNet-ovih tečaja i seminara.

Aktivno je sudjelovala u osmišljavanju projektu “Drvokod”, te njegovom predstavljanju na Carnetovoj korisničkoj konferenciji 2018. u Šibeniku.

Branko Raičković, nastavnik matematike-fizike, učitelj-mentor informatike, voditelj vannastavne aktivnosti robotike. Dugogodišnji je mentor učenika na državnim natjecanjima.

Dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad: Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture, Grba grada Bjelovara za osobit doprinos u ovom području, micro:bit ambasador, te počasni instruktor-savjetnik HZTK.

Ujedno je i predsjednik Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije i Predsjednik Zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije.