• 043/878-159
  • skola@os-rovisce.skole.hr

O nama

OŠ Rovišće nalazi se u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji u općinskom središtu. U njezinom sastavu nalazi se 5 područnih odjela: Kraljevac, Zrinski Topolovac, Predavac, Prgomelje i Podgorci.

U područnim školama nastava se izvodi do četvrtog razreda. Područni odjel Kraljevac ima 17 učenika. Nastava se odvija u dvorazrednoj kombinaciji. Područni odjel Zrinski Topolovac ima 42 učenika, Područni odjel Podgorci 37 učenika, Područni odjel Predavac 58 i Područni odjel Prgomelje 49 učenika.

Naše školsko područje prelazi okvire općine Rovišće,  tako da PO Prgomelje pripada gradu Bjelovaru, a PO Zrinski Topolovac pripada općini Zrinski Topolovac. U našu školu dolaze djeca iz 26 okolnih naselja. Budući da su ta naselja raspršena, učenici se prevoze autobusima.

Gdje smo?

Naselje Rovišće nalazi se na cesti Bjelovar – Zagreb. Nadmorska visina mu je 118 m kod željezničke stanice, a 120 – 140 m prema sjeveru. Položaj Rovišća je 45° 56′ sjeverne širine, a 16° 44′ istočne duljine po Greenwichu. OŠ Rovišće nalazi se u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji u općinskom središtu. U njezinom sastavu nalazi se 5 područnih odjela: Kraljevac, Zrinski Topolovac, Predavac, Prgomelje i Podgorci.

Kontaktirajte nas